Bästa boken?

https://www.adlibris.com/se/bok/essence-om-adhd-autism-och-andra-utvecklingsavvikelser-9789127823280

https://www.bokus.com/bok/9789127823280/essence-om-adhd-autism-och-andra-utvecklingsavvikelser/

Christopher Gillberg är upphovsman till ESSENCE (Early Symptomatic Syndromes Eliciting Neurodevelopmental Clinical Examinations) Det är ett paraplybegrepp som betonar den stora överlappningen mellan utvecklingsneurologiska/neuropsykiatriska störningar som alltför ofta betecknas som avgränsade tillstånd till exempel adhd, autism, DCD. Minst tio procent av alla barn under 18 år har eller har haft någon eller flera av dessa problemtyper/diagnoser.

Poängen med att utgå från ESSENCE-begreppet är att det kan bidra till tidig upptäckt och förståelse för barnets hela fungerande inte bara en diagnos. Barn kan ha svårigheter med motorkoordination, sensorisk perception, kommunikation/språk, aktivitet/impulsivitet, uppmärksamhet, social interaktion/ömsesidighet samt sömn och mat. Med anpassade och tidiga insatser kan vi hjälpa barnen och förebygga problem i vuxen ålder.

Därför att:

Denna bok är den bästa sammanfattningen, som jag har läst, gällande NPF (Neuro Psykiatriska Funktionsnedsättningar)

Jag vill också nämna att boken är tunn! Det är bara 150 sidor som man behöver läsa, för att få en god överblick, som annars man kanske skulle behöva läsa många (tjocka) böcker, för att få samma insikt.


Jag tar tacksamt emot tips på andra bra böcker! Eller om denna bok finns att köpa billigare någon annanstans, så vänligen tipsa mig.